ГЕРБ и ХСС ще си партнират в електронното управление и цифровизацията

  • 13 декември 2014 17:45

  • 2246
  • 6
ГЕРБ и ХСС ще си партнират в електронното управление и цифровизацията
© ГЕРБ

"Законодателството, регулиращо интернет и онлайн пространството, трябва да бъде актуализирано спрямо нуждите на бизнеса и потребителите днес. Това включва равен достъп до онлайн пазарите, адекватна защита на личните данни и промяна в наредбите за авторското право.

Германия и България ще работят заедно за намиране на баланс в законодателните практики в областта на електронното управление и цифровизацията." Това заяви Ева Паунова, евродепутат от ГЕРБ, след работна среща с Маркус Блуме, депутат от Баварския ландтаг и председател на комисията, отговаряща за политическата стратегия на Християнсоциалния съюз на Бавария (ХСС) в съобщение до медиите.

Ева Паунова сподели, че конкурентното право на ЕС не бива да забавя или спъва разработването на нови технологии, продукти и услуги, съобщи пресцентърът на ПП ГЕРБ. Според нея също така е важно институциите да не се фокусират върху една определена компания, а да разглеждат пазара като едно цяло при инициирането на законодателни решения. Това би изпратило грешни сигнали към иноваторите и младите предприемачи с идеи.

Маркус Блуме също е на мнение, че бързото развитие на технологиите налага спешно създаване на закони, които регулират дейността на новите участници на пазара.

Същевременно правилата, отнасящи се за традиционните доставчици на услуги трябва да бъдат преразгледани и обновени. Срещата се проведе по време на ежегодния конгрес на Християнсоциалния съюз на Бавария в Нюрнберг. Участие в конгреса взеха канцлерът на Германия Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, председателят на ЕК Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето, председателят на Групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер, председателят на ХСС и министър-председател на Бавария Хорст Зеехофер, както и членове на Бундестага и баварския ландтаг.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2246 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Аз

2014.12.15 | 14:36

6
Че ще е в изгода на бизнеса - е ясно! Въпроса е - в изгода на КОЙ (а - може би #КОЙ) бизнес?! Щото - като чуя за защита на авторски права - някак все се сещам за едни рекетьори, дето уж купуват авторските права от авторите за мизерни суми и после искат баснословни суми от клиентите! Ако ще е в тяхна изгода - хич и да не помислят!

2014.12.15 | 14:33

5
Тоя дъртел и помакинята омъжена за франсе и връзкарка много я разбират цифровизацията. Анатема.

2014.12.14 | 01:22

4
Браво ГЕРБ

2014.12.14 | 01:22

3
boiko e kurva-ograbi naroda---------da varne miliardite

2014.12.14 | 01:11

2
глупостите им не ме интересуват, като измислят нещо умно тогава

2014.12.14 | 01:11

1
Пази Боже,пази Боже!Не искам никакви бандити,зад маската на “бизнес“ от България в Германия!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини