КТБ умря, жива е надеждата, че ще съдим държавата до дупка, заканват се вложители (обновена+снимки+в

  • 04 декември 2014 08:57

  • 4984
  • 9
КТБ умря, жива е надеждата, че ще съдим държавата до дупка, заканват се вложители (обновена+снимки+в
©

КТБ умря, жива е надеждата, че на 14 ще съдим държавата до дупка.

За това се обяви един от вложителите в КТБ, който вече половин година няма достъп до парите си. Днес мъжът се нареди на опашката пред една от търговските банки в София, която ще изплаща гарантираните влогове до 196 000 лв.

Не искам да се чувствам престъпник, че съм бил вложител в КТБ, жалва се и друг вложител. "Моята дебитна карат е валидна до 2016 година, искам да попитам институциите аз какво мога да правя с тази карта", недоумява той.

Няколко пъти ни лъжат, че банката отваря. Затова искам премиерът да поиска оставката на Иван Искров, категоричен е вложителят в КТБ.

Иначе на опашката във въпросната банка, малко след отварянето й, имаше не повече от 20 души и ситуацията там е спокойна. Там, както и пред централния офис на пл. "Гарибалди", има засилено полицейско присъствие.

С разпореждане на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров е извършен предварителен анализ на средата за сигурност на местата, където се очаква да има значително струпване на чакащи за изплащане на парични средства.

Съвместно с охраната на банковите клонове е създадена организация за максимално обезпечаване на сигурността в районите. Има готовност да се предприемат и допълнителни действия при необходимост, увериха от пресцентъра на МВР.

Смут имаше около 10 часа, когато тълпа от гневни вложители се събра пред сградата на КТБ на ул. „Граф Игнатиев". Хората се оплакаха от това, че ги връщат от банките, тъй като искат документ-справка за личните им данни.

По думи на клиент на КТБ, първоначално им е казано, че парите ще мога да се получат само срещу ЕГН, но в банките не са уважили това.

Жена, чакаща пред КТБ, допълни, че хората трябва да дойдат в КТБ, за да срещнат с квестори, които да издадат документ, удостоверяващ, че даденото лице отговаря на ЕГН-то си.

Има хора, които са и със сгрешени цифри от ЕГН-та на личните си карти, което се явява проблем за да получат парите се, оплакаха се хората, цитирани от Фокус.

Тълпата от хора пред сградата, желаеща корекция на данните си, продължава да расте.

Положението в градовете Бургас, Велико Търново, Разград, Русе, Габрово и Свищов е спокойно.

В Бургас пред една от банките чакаха предимно пенсионери, някои от тях още от 4 сутринта. Хората твърдят, че няма да бързат да теглят всичките си пари в брой.

Галерия от снимки вижте ТУК

Последвайте канала на

4984 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2014.12.04 | 16:41

2
TUP NAROD SME-NE RAZBRAHTE LI ZE GERB S BOIKO OTKRADNAHA BANKATA
Дърваря

2014.12.05 | 21:49

9
Майка ти е крадла путьо
alo

2014.12.04 | 16:41

1
Boko Tikvata se pravi 4e nqma ob6to s tova a toi e nai otgovoren za ogromnite pravomo6tiq i darjavni pari koito se sahranqvaha v KTB po negovo vreme, sega drugite bili vinovni, to4no obratnoto!
ЕСМА

2014.12.05 | 21:46

8
Може ли да си толкова тъп ?

2014.12.05 | 21:43

7
Ибал съм ви майката хуя ми ли ви накара да си давате парите в банки?Тия банки ви унищожиха парите и пак се тъпчете там????Съдете управителите а не България боклуци!!!
Луд Гидия

2014.12.05 | 21:43

6
Тарикати,га ядахте кифтетата пяхте а сега оти ривете бе хамсалаци?Щяли да съдят Държавата до дупка.Откъде накъде аз трябва да ви плащам за лакомията?Не разбрахте ли ,че високия % носи висок риск? Като сте поели риска не пискайте сега!

2014.12.04 | 16:41

5
Не държавата, а ХОРАТА, които доведоха цялата държава до това състояние, трябва да бъдат съдени!

2014.12.04 | 16:41

4
щом и след поредния НАГЪЛ обир на хората и нито един осъден и дори виновен,няма и едно убийство ...значи българите са големи овци А докато има овци че има и вуци
Intel® Core™ i5-4670K

2014.12.04 | 16:41

3
АТАКА ДПС БСП са номер едно във воденето на финанси, ама ги водят във джобовете на Бареков Пеевски и разни такива, които плащаха за протестиращите малоумници пред домът на Бойко Борисов, питам къде са тези протестиращи сега? :))))))))))

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини