Все още няма официално уведомление от Москва за спирането на "Южен поток"

  • 03 декември 2014 07:41

  • 1718
  • 4
Все още няма официално уведомление от Москва за спирането на "Южен поток"
©

Властите в София все още не са получили официално уведомление за позицията на Москва относно спирането на строителството на „Южен поток”. Никой не обяснява и има ли предвидени неустойки по договорите при спиране на проекта и в какъв размер са те, информира НТВ.

Фирмите, избрани да строят, също не се ангажираха с коментари. Междувременно производството на тръби за газопровода продължава, тъй като е обвързано с договори, сключени с фирми, а не с Русия.

Българският министър-председател Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г запази мълчание по темата, а заместникът му Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник увери, че се отнася "сериозно към всяка дума на президента Путин, независимо дали съм я чул по телевизията или радиото" и би било знак на неуважение да я поставя под съмнение.

Продължават  спекулациите, че проектът не е прекратен окончателно, а става дума за политическа игра.

Брюксел смята твърдението на Русия, че причина за спирането на „Южен поток” е България - за извинение за изоставянето на един скъп и икономически неприемлив проект на фона на падащите цени на газа и петрола. Това е заявил пред Интерфакс европейски източник, като е допълнил, че проектът би струвал твърде скъпо на „Газпром”. Затова било удобно вината за прекратяването му да бъде прехвърлена на малка България.

Президентът на Сърбия Томислав Николич заяви, че щетите от спирането на „Южен поток” ще бъдат по-малки за страната му, отколкото ако въведе санкции срещу Русия. Според него, ще има преговори между Белград и Москва, защото Сърбия не може да остане без енергоносители.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1718 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.12.06 | 17:25

4
В случая Путин се опитва да извива ръцете на Европейския съюз. Никой не е луд да отреже клона, на който стои. Въпреки, че на го обичам, Путин не е толкова тъп, по-скоро е доста хитър.

2014.12.06 | 17:25

1
За тръба към Турция не им е скъпо,за тръба към Европа им е скъпо?!Как да го разбираме?
Дядо Боре

2014.12.06 | 17:25

3
Разбирай го като европейско "объркване".
STE SE SETITE

2014.12.06 | 17:25

2
BRAVO NA TEZI KOITO MISLYAT S MOZIKA SI

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини