Има риск за отоплителния сезон

  • 28 ноември 2014 14:22

  • 1179
  • 0
Има риск за отоплителния сезон
©

Има риск за отоплителния сезон, заявиха за „Хоризонт“ енергийни експерти по повод информацията, че банките са отказали заем на „Булгаргаз“ за втори път в рамките на 6 месеца.

През октомври беше направен опит за осигуряване на 140 милиона лева чрез договаряне с определени банки, но той се е провалил, става ясно от регистъра на обществените поръчки. През юни бе обявена поръчка за 90 милиона лева, която също се провали, след като нито един кандидат не заяви участие.

За тежкото финансово състояние на „Булгаргаз“ предупреди неотдавна служебният министър на икономиката и енергетиката Васил ЩоновВасил Щонов Васил Щонов е роден на 25 април 1972 г. в гр. Пловдив. Възпитаник е на Английската езикова гимназия, който посъветва следващото правителство да постави като един от първите си приоритети осигуряването на оборотни средства за „Булгаргаз“.

Положението на обществения доставчик се усложнява допълнително от факта, че дружеството има блокирани над 17 милиона лева в КТБ, които представляват 98 на сто от средствата на „Булгаргаз“.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1179 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини