Божидар Данев: Приходната част в бюджета е силно подценена

  • 28 ноември 2014 07:28

  • 1711
  • 1
Божидар Данев: Приходната част в бюджета е силно подценена
©

Кабинетът ни представя в последния момент един много сериозен документ, какъвто е бюджетът, и иска от нас в кратък срок да го съгласуваме. Това каза в сутрешния блок на БНТ председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев.

По думите му приходната част в проектобюджета за 2015 г. е силно подценена. Предлага ни са много нисък ръст на БВП, силно занижени са и данъчните приходи, посочи той.

Според него в проектобюджета са взети превантивни мерки в случай, че той не бъде изпълнен. Бюджетните задания са далеч от възможностите, които има икономиката ни в момента. Като че ли нарочно се нагнетява в обществото усещането, че българската икономика е в драматично състояние. Такъв апокалипсис няма - проблеми има, но те са във финансовата сфера, заяви Данев.

По думите му посланията на управляващите преди съставянето на правителството не са подкрепени в този бюджет.

Днес Националният съвет за тристранно сътрудничество ще се събере на първото си заседание под ръководството на новото правителство. Социалните партньори ще обсъдят проектите на държавния бюджет и на бюджета на общественото осигуряване за 2015 г.


Последвайте канала на

Константин Тодоров
1711 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Хааха

2014.11.28 | 08:38

1
Един мръсен гербаджия вече е на поста си и пише, та се къса. Данев каза: Ръста на икономиката е почти заложения в бюджета на орешарски, приходите са по ниски с 700-800 млн и това е напълно логично след политическа криза почти 1 г. В държавния резерв има 8.8 млд. Защо беше свален Орешарски?

Добави коментар

Водещи новини