Без промени на изискванията за пенсионна възраст, настоява КНСБ

  • 24 ноември 2014 12:28

  • 1209
  • 0
Без промени на изискванията за пенсионна възраст, настоява КНСБ
©

КНСБ настоява от първи януари 2015 година да няма промяна на изискванията за пенсионна възраст, както за работещите в масовата трета категория труд, така и за работещите в първа и втора категория труд.

Това заяви днес на пресконференция лидерът на КНСБ Пламен Димитров, който представи позицията на Изпълнителния комитет на синдикалната организация, приета на 21 ноември. Не виждаме причини да продължава моделът "Дянков" с увеличение на 4 месеца на възрастта и с отпадането на възможността категорийните работници да се пенсионират рано, каза Пламен Димитров.

По думите му, масово хората в страната твърдят, че не могат да понесат увеличение на пенсионната възраст в размера, в който се очаква следващите месеци да се случи.

Президентът на КНСБ допълни, че работниците заявяват и готовност за стачни действия, ако условията за възрастта за пенсиониране бъдат променени от първи януари 2015 година.

КНСБ настоява правителството незабавно да стартира работа със социалните партньори по необходимите изменения в осигурителното законодателство с основна цел постигане на стабилизиране на системата и достигане на пенсия, която е 65 процента от заплатата, която се получава в момента на пенсионирането, допълни още Пламен Димитров.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1209 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини