Бивши шефове на митниците се обявиха против сливането им с НАП

  • 12 ноември 2014 18:51

  • 3157
  • 0
Бивши шефове на митниците се обявиха против сливането им с НАП
©

Идеята за вливане на Агенция "Митници" в НАП е стара. Тя датира още от 2006 година и излиза от средите на ДПС. Имам чувството, че ГЕРБ и ДПС се консултират от едни и същи хора. Аз съм против едно такова решение. Трябва да се направи анализ и да се проверят ползата и вредите.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ Пламен Минев, бивш директор на Агенция "Митници". Заедно с него гост в студиото беше и друг бивш шеф на митниците, Христо Кулишев, който също се обяви против едно такова вливане. Абсолютно безсмислено и неправилно е да се извършва едно такова сливане. Практиката в другите страни показва, че където е станало такова вливане, сега се опитват да разделят двете администрации. Това сливане ще е вредно, категоричен беше Кулишев. Не може да се говори, че НАП работи добре, а митниците не си вършат задълженията. Тези твърдения не са верни, убедени бяха двамата.

Последните две години има ръст на контрабандата. Това се дължи на организационни структури в работата на митниците. При последната акция в Лесово се говори само за бакшиши и просия. За контрабанда никой не говори, допълни Кулишев. Трябва да видим как ще приключи разследването за Лесово. Станалото там е една порочна практика. Мен ме подразни показността на тази акция. Не трябва да се действа така. Да се спира работата на митницата, да се образуват задръствания. Нещата могат да бъдат направени много по-професионално, каза още Минев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3157 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини