Започнаха ремонти на общински пътища в Исперихска община

  • 12 ноември 2014 16:04

  • 1275
  • 0
Започнаха ремонти на общински пътища в Исперихска община
©

Със символична първа копка започнаха ремонти на общински пътища в Исперих. Тя бе направена на входа на село Делчево от зам.-кмета на общината Бейсим Руфат и кмета на селото Мустафа Зекерие, съобщиха от общинския пресцентър, цитирани от БТА.

На събитието присъстваха жители на населеното място, общински съветници и ръководството на общинската администрация.

Ремонтите се реализират по проект "Рехабилитация на общински пътища на територията на Община Исперих". Общата стойност на инвестицията е 1 511 211.88 лева, които са предоставени по мярка 321 от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.

В рамките на проекта ще се асфалтират цялостно пътните участъци Печеница-Делчево, Бърдоква-Лудогорци, както и отсечката от Бърдоква до границата на община Исперих с община Самуил.

Тези пътища са част от общинската мрежа и свързват крайни населени места с общинския център, а с предвидените дейности ще се осигури и по-добра безопасност при движение по пътищата.

Преки ползватели на инвестицията са всички жители на община Исперих, които са над 22 хиляди души, а косвени потребители ще бъдат и жителите на гранични общини като Дулово, Главиници и Каолиново, както и туристи и гости на общината, които по предварителни изчисления са над 60 000 души годишно, посочват от общинската администрация.

Изпълнител на строително-ремонтните дейности е фирма "Инстрой инженеринг"-Варна.

Последвайте канала на

1275 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини