Д-р Тренчев: Очертава се трудна зима и нестабилност в държавата

  • 25 септември 2014 08:42

  • 1813
  • 0
Д-р Тренчев: Очертава се трудна зима и нестабилност в държавата
©

Финансите в държавата са изключително зле. Има вероятност цели сектори в страната да останат без заплати. Това каза лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев пред БТВ. Ако ни осъдят за АЕЦ „Белене”, дупката в НЕК ще се увеличи с още 2 милиарда лева.

Проблемите на НЕК и неизплащането на заплати на хората е от години. Енергетиците настояват да си получат изработените пари. Виновни за това са политиците. Хората няма какво да ядат, затова сега скочиха да протестират. Българинът е много търпелив и доверчив. Тези хора до момента са оцелявани с резерви, но вече това е невъзможно.

Междувременно протестите в енергетиката продължават. Хората споделят, че заплатите им се бавят, купоните също. Оцеляването им е много трудно. Хората нямат пари дори, за да отидат на работа.

Засегнатите от затварянето на КТБ са много - хора, болници, общини, държавни и частни фирми. Но ако искаме да се реши този проблем, трябва да протестираме, коментира Константин Тренчев. Според него, случилото се с КТБ може да срути цялата държава.

Според синдикалният лидер в момента в страната тече преразпределение на активи и това води до сблъсъци, от които се тресе цялата държава. В същото време не се търси отговорност на хората в изпълнителната власт, още от правителството на Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -, та досега, които ни докараха срива в енергетиката.

„Очертава се трудна зима и нестабилност в държавата при тази ситуация, да не говорим, какво ще се случи ако Русия спре доставките на природен газ през Украйна за нас. Тогава вече ще паднем по очи”, увери синдикалистът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1813 0

Свързани новини

Свързани галерии

Водещи новини