От Напоителни системи си искат заплатите! Близнашки: С цялото си сърце съм с вас (видео+обновена)

  • 18 септември 2014 11:35

  • 2163
  • 3
От Напоителни системи си искат заплатите! Близнашки: С цялото си сърце съм с вас (видео+обновена)
© Булфото

За пореден път синдикатите към КНСБ и работниците от Напоителни системи излязоха на протест в центъра на София, тъй като повече от 4 години в системата на Напоителни системи цари абсолютно безхаберия, предаде наш репортер.

Ситуацията е критична и работниците обявиха, че това вече не се търпи. Пред камерата на Novini.bg работници споделиха, че от месец май не са получавали пълните си възнаграждения, а трябва да работят тъй като те поддържат дигите при реки и язовири, а това лято беше с доста чести валежи и наводнения.

Работните казват, че винаги когато излязат на протест получават част от заплащанията и след това се повтаря същата ситуация. Необходимо е изпълнителната и законодателната власт да започнат да изграждат стратегия за този сектор, тъй като трябва да се заложи повече на превенцията, защото ще бъдат още повече скъсаните диги и язовирни стени. Протестиращите настояват да бъдат изпълнени следните искания – да бъдат изплатените дължимите работните заплати в пълен размер до края на септември 2014 година и да се гарантират ежемесечните възнаграждения на работниците. Също така в държавния бюджет да се осигурят средства дължими на дружеството за извършването на обществената услуга в размер на 15 милиона лева.

Те искат да искат да бъдат възстановени средства, които са несправедливо понесена финансова тежест. Последното им искане е отговорна управленска политика. Протестът ще мине по Цар Освободител и ще стигне до Министерски съвет.


Министър-председателят Георги Близнашки слезе при протестиращите и каза, че се е срещнал с лидерите на двата синдиката КТ Подкрепа и КНСБ и единственото, което може да направят е да отпуснат тези средства, макар че тя не е достатъчна, тъй като са ограничени в рамките на бюджета.

Проф. Близнашки заяви, че се е запознал с проблемите на Напоителни системи и смята, че трябва да се търсят дълготрайни решения.

С цялото сърце съм с вас, каза още Близнашки.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2163 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
той си знае

2014.10.02 | 09:52

3
а защо не питате, онова ла*но Иван Христов кой го назначи в напоителни? и на кого се отчита този елемент....какви са му отношенията с Ася Стоянова, колко язовира даде по наем и тн... ще почнат въпросите скоро!

2014.10.02 | 09:51

1
От 5 г. насам САМО ГЕРБерастките крадци УВЕЛИЧАВАТ ТОКА ! ВСЕКИ , който ми говори и увеличава цената на тока , като Борисов , ГЕРБ , Близашки е престъпник и участник в плана за унищожаването на българите ! Токът влече увеличение на ВСИЧКО ДРУГО ! САМО АТАКА ! ВОЛЕН ПРЕМИЕР ! ТИКВАТА ПРИ БИРАТА
intel i5 4670k

2014.10.02 | 09:51

2
u mad bro?! :))))))))

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини