Министър Щонов представи доклад за актуалното състояние на енергетиката

  • 02 септември 2014 20:10

  • 1502
  • 1
Министър Щонов представи доклад за актуалното състояние на енергетиката
©

Министърът на икономиката и енергетиката Васил ЩоновВасил Щонов Васил Щонов е роден на 25 април 1972 г. в гр. Пловдив. Възпитаник е на Английската езикова гимназия представи актуални данни за енергийния сектор у нас на първото заседание на Енергийния борд, проведено под ръководството на вицепремиера по икономическите въпроси Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на, съобщиха от пресцентъра на министерството.

"Основна задача пред енергийния борд е стабилизиране на енергетиката, както и гарантиране предвидимостта в сектора. Работата на борда трябва да бъде ефективна, да наричаме проблемите с истинските им имена и да обсъждаме дори и нетрадиционните решения", подчерта Щонов. По неговите думи всички заинтересовани страни- ДКЕВР, производители на електроенергия, асоциации трябва да постигнат консенсус, за да се подобри състоянието на сектора. "Проблемите няма да бъдат решени единствено чрез увеличение на цената на тока", категоричен бе министър Васил ЩоновВасил Щонов Васил Щонов е роден на 25 април 1972 г. в гр. Пловдив. Възпитаник е на Английската езикова гимназия. Според него повишаването на цената на Обществения доставчик следва да бъде съобразена с ефекта върху обществения интерес. През първото полугодие на 2014 г. регулираният пазар губи 360 млн. лева.

За да бъде подобрено състоянието на българската енергетика ще бъде направен анализ на инвестициите, тъй като високите инвестиции водят до икономически непоносими цени. Всички участници в Енергийния борд се обединиха около необходимостта да се представят обективни данни пред обществото и да се разчита на мнението на експертите в сектора.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1502 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Българин

2014.09.19 | 12:31

1
Да се премахнат всички начисления по транспортиране и доставка на тока от дружествата. В коя страна го има това. Все едно да си купиш колбас или месо и да ти начисляват транспортни разходи.....

Добави коментар

Водещи новини