Свиква се Национален съвет за тристранно сътрудничество, съобщи КНСБ

  • 07 август 2014 19:36

  • 1257
  • 1
Свиква се Национален съвет за тристранно сътрудничество, съобщи КНСБ
©

В близките седмици ще бъде свикан Национален съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), в който ще участва служебният министър-председател Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска.

Това съобщиха от пресцентъра на КНСБ след среща на служебния премиер с лидера на синдиката Пламен Димитров.

На срещата Димитров е посочил какви според КНСБ трябва да бъдат приоритетите на служебното правителство - бъдещите действия по Споразумението за партньорство и по размразяването на оперативните програми "Регионално развитие" и "Околна среда", подготовка на проект за актуализация на републиканския бюджет за 2014 г., както и на проект за държавен бюджет за 2015 г.

Сред приоритетите трябва да бъдат още спешното решаване на проблема със запазването на правата за ранно пенсиониране на категорийните работници след 1 януари 2015 г., както и на проблема с нарастването на възрастта и стажа за придобиване право на пенсия по 4 месеца всяка година, посочват от КНСБ.

Президентът на КНСБ е заявил позицията на синдиката, че е крайно неприемливо да бъдат орязани и без това минималните бюджети на обществените медии - БНТ, БНР и БТА.

Пламен Димитров е посочил, че синдикатите и работодателите подготвят експертен консултативен съвет, който да даде решения за оздравяването на групата на "Корпоративна търговска банка", пише БТА.

Последвайте канала на

1257 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.08.12 | 15:13

1
Да , ама в България НЯМА по - голям изрод , урод и ПРЕСТЪПНИК от ТИКВАТА !Само тоя бандит е виновен за всички бедствия ! ГОСПОД ни предупреждава ! В затвора , а не във властта !!!САМО ВОЛЕН и АТАКА !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини