Започва строителството на път за нов ГКПП със Сърбия

  • 20 юли 2014 10:40

  • 1353
  • 1
Започва строителството на път за нов ГКПП със Сърбия
© Архив

Първа копка за строителството на път, който ще води до нов ГКПП със Сърбия, бе направена от председателя на парламента Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, министър Десислава ТерзиеваДесислава Терзиева От 2011 г. досега Десислава Терзиева е директор на дирекция „Стратегическо развитие и и сръбския министър на енергетиката и икономиката Александър Антич днес.

Това стана в местността Кадъ боаз, където всяка година по това време границата се отваря за три дни и се провежда международен събор, като преминаването на сърби и българи става свободно.Изграждането на 5-километровото шосе от белоградчишкото с.Салаш до граничната бразда е на стойност 3 млн.лв., осигурени по публичната инвестиционна програма на правителството. Строителството ще приключи за 4 месеца, след което ще се премине към създаването на самия граничен пункт, пише в. 24 часа.

"Има споразумение за ГКПП Салаш - Ново корито, подписано между България и Сърбия през 2007 г., междуправителствената спогобда е одобрена от Министерски съвет още през май 2009 г. и сега най-важното е, че фактически започва изпълнението на този проект", каза Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно. Парламентарният шеф, който  е депутат от Видин и от години работи за отварянето на новия ГКПП не сдържа емоциите си и заяви, че в днешния ден е много щастлив.От сръбска страна има път до границата, който обаче е в лошо състояние. Министър Антич увери, че той ще бъде ремонтиран, така че в координация между двете държави граничния пункт да стане факт още през 2015 г.За по-малко от година е бил изработен проектът за пътя, извършени са отчуждителните процедури  и реалното строителство започва, като се очаква да приключи за четири месеца, каза министър Терзиева.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1353 1

Коментари 1

Добави коментар
Грую

2014.07.24 | 08:04

1
Сърбите почти приключиха с тяхната част. Чак сега ли успяхте да се разберете кой да прибере рушвета че почвате толкова късно?

Добави коментар

Водещи новини