НКЖИ внедрява модерна система (видео)

  • 21 май 2014 10:00

  • 3620
  • 0
НКЖИ внедрява модерна система (видео)
©

Представяме стартиращия проект "Проектиране и внедряване на система за управление на ресурсите (СПУР)" в Държавно предприятие "Национална компания Железопътна инфраструктура", осъществен по ОП "Транспорт" и съфинансиран от ЕС. Планиране и управление на ресурсите" в Национална компания "Железопътен транспорт" (НКЖИ), обявиха от компанията на пресконференция. 

НКЖИ е компания, която се стреми към развитие на процесите и непрекъснато се стреми към развитието на компанията на територията на страната. Тази програма ще даде възможност да осъвършенстваме процесите, обслужването на клиентите и подобряване на кадрите в структурите ни, обявиха от дружеството. Разработваме въвеждането на електронната система СПОР за подобряване на работата на компанията. Тя ще помогне за постигането на дългосрочните проекти на компанията.

Проектът е изготвен от чешката компания "НЕС Технолоджис" и българкската "Аднес". Реализирането на проекта ще повиши ефективността на работа на структурите на компанията чрез внедряване на функционални области за: Финансово планиране и бюджетен контрол, управление на проекти и договори, вътрешен контрол, управление на финансово-счетоводно обслужване, управленско счетоводство, управление на дълготрайни активи, снабдяване и наличности, управление на аварийна и планова поддръжка, управление на човешки ресурси, управление на документи.

Проектът се осъществява със съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие, чрез Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013 г. Договорът е на стойност 8 638 808,00 лева без ДДС, а Изпълнител е Обединение „Аднес”.

От компанията уточниха, че разполагат с различните бази данни на територията на страната, но тя е остаряла и неефективна. Именно заради това се налага внедряването на новата и модерна система. Ефективно системата ще започна работа на 20 август 2015 г., дотогава и служителите ще бъдат обучени да работят с нея. От компанията уточниха, че служителите, които успеят да се адаптират към новата система ще бъдат освободени.

Попитани дали по този проект са получавали допълнително плащане по граждански договори. "Това е много трудоемка работа и хората, участващи в него са стимулирани и са получили адекватно възнаграждение. Всеки един работен час се доказва и контролът на разходването на бюджета е прозрачно". Този отговор не задоволи журналистите и в прав текст беше зададен въпросът дали Джоанна Димитрова, директор на дирекция „Финанси и управление на собствеността” в НКЖИ е получила допълнително заплащане по проекта. Отговор не беше даден. От НКЖИ увериха, че отчетите за разходване на средствата се водят стриктно и прозрачно.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3620 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини