Чобанов: Бизнесът вече чувства държавата като партньор

  • 15 май 2014 14:49

  • 1170
  • 5
Чобанов: Бизнесът вече чувства държавата като партньор
©

Смятам, че успяхме да накараме бизнеса да почуства държавата като партньор.

Това заяви на пресконференция в Шумен министърът на финансите Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас, в отговор на журналистически въпрос. Като пример за казаното министър Чобанов посочи, по-добрата комуникация с бизнеса, по-доброто възстановяване на ДДС, даването на възможност на бизнеса да разполага с по-добра ликвидност и по-добре да се планира дейността. По думите му има възможност бизнес, който има временни ликвидни затруднения, да разсрочи задълженията си към данъчната администрация, да плаща частично старите си задължения при поемане на ангажимент, че ще плаща всички нови, така че да му остава разполагаем ресурс, с който да оперира. Прекратихме възможностите за оказване на натиск от страна на държавата, чрез данъчната администрация върху бизнеса, отбеляза Чобанов. Той припомни, че преди няколко дни новото Звено за фискален контрол се раздели с двама свои служители, освободени дисциплинарно, тъй като не са изпълнявали добросъвестно своите задължения, т.е. показваме ясно, с конкретни знаци, че сме добър партньор на бизнеса и всичко което правим е за намаляване на "сивия сектор". По-лоялна конкуренция също е част от комуникацията ни с бизнеса. Това са все важни неща, които дават възможност наистина този, който работи лоялно, който си плаща данъците - да се чувства по-добре, допълни министърът на финансите.

Преди пресконференцията Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас се срещна в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" със студенти от  икономически специалности, пред които изнесе лекция на тема "Философия на фискалната политика на правителството", предаде БТА. Перспективи и мерки за растеж". Помолен от журналист да обобщи казано от него и попитан "Как стоим на финансовата карта на Европа", министър Чобанов отговори, че ни предстои един процес на конвергенция, на приближаване към средно европейските равнища и като доходи, и като производство, и като възможности и потенциал. "Като цяло не стоим зле, стоим с относително нисък дефицит, с втория най-нисък дълг в ЕС, имаме потенциал за развитие", посочи Чобанов. По думите му променената философия на фискалната политика и стимулирането на растежа трябва да дадат своите резултати. Затова е необходимо време, не да разчитаме на "някакви директни икономически скокове", въпреки, че и те са възможни, допълни Чобанов. Считам, че растежът трябва да се ускорява постепенно, но да достигне едни по-високи нива, които да дадат възможност за по-добър живот, каза още министърът на финансите.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1170 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.05.20 | 08:30

5
Д е б и л.

2014.05.20 | 08:30

4
Това ли ти казаха да казваш.Ние знаем че е предизборно затова по добре си мълчи!!

2014.05.20 | 08:30

3
Един след друг министрите се редуват да казват че всичко е наред ама на мене от това джоба ми не е станал по пълен.
Чувствителен

2014.05.20 | 08:30

2
Чувствам те като палач, Чобанов!
@

2014.05.20 | 08:30

1
Това са упорните им точки,какъв бизнес каква държава бе глупак ямболски, това ти наредиха да говориш???Какво направихте със заемите които изтеглихте.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини