Стойнев: Чуждестранните инвеститори да уважават институциите и народа ни

  • 29 април 2014 17:37

  • 1346
  • 2
Стойнев: Чуждестранните инвеститори да уважават институциите и народа ни
© Булфото (архив)

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев се срещна в Пазарджик с членовете на местното Сдружение на частните предприемачи и работодатели. Той посочи, че за него е важно да има срещи с представителите на малкия и средния бизнес, за да бъдат обсъдени идеите на правителството за икономическата политика и да се подаде ръка на бизнеса.

Да се преосмисли идеята за Валутния борд предложиха предприемачите от Пазарджик, но Драгомир Стойнев отхвърли идеята. За нас най-важна е икономическата стабилност на страната и въпросът за Валутния борд по никакъв начин не стои на дневен ред пред правителството, заяви министърът на икономиката, цитиран от БТА.

Ние работим за устойчив икономически растеж, каза министърът, като добави, че през последното тримесечие растежът е 1,6  процента. Важно е през следващите месеци той да бъде запазен, посочи Стойнев. По думите му един от основните проблеми са  човешките ресурси, затова през септември започва въвеждането на дуалната система на обучение. Първият проект, който ще се реализира по тази система, е в минния сектор, уточни Стойнев.

Той определи като важно за преодоляване на проблема с кадрите и участието на бизнеса по програма "Конкурентоспособност". Пред работодателите министърът отбеляза още, че е важно държавата да подкрепя експортноориентираните фирми, да се търси сътрудничество с европейските страни и държави от Азия и от Африка, в които има икономически растеж.

По-късно в отговор на журналистически въпрос за цената на тока Драгомир Стойнев посочи, че до 1 юли, когато изтича т. нар. регулаторен период, никой не може да каже дали тя ще се повиши, дали ще се намали, или ще се запази на сегашното ниво.

Искам чуждестранните инвеститори да работят в България, така както работят в собствените си държави, да спазват българското законодателство, да уважават българските институции и българският народ, каза още министърът на икономиката.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1346 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Кой?

2014.04.30 | 21:51

2
Кои чуждестранни инвеститори ??? То няма нито един който да е дошъл след като сте вие на власт...вие ги плашите само с присъствие...време е да си ходите

2014.04.30 | 21:51

1
Дали цената на тока ще се повиши ще се разбере малко след евроизборите...колко удобно. Сигурна съм че е чиста случайност.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини