Мадара с нова жп спирка от началото на май

  • 16 април 2014 20:40

  • 1267
  • 1
Мадара с нова жп спирка от началото на май
©

В началото на май ще бъде пусната в експлоатация новата жп спирка в село Мадара, която е на стойност 300 000 лева, съобщи ръководителят на район „Шумен” в Националната компания „Железопътна инфраструктура“ инж. Вълчо Тодоров.

Ремонтите там са приключили и спирката е преместена в центъра на селото. До издаването на разрешителното за експлоатация влакът все още спира на старата спирка, поясни Тодоров, цитиран от Радио Шумен.

До края на лятото пък ще бъде пусната линията Смядово – Комунари, която в момента е затворена, а пътниците се извозват с автобуси. Причината е започнали укрепителни работи на три места по трасето, за да бъдат предотвратени свличания на скални маси, каза Тодоров.

„През изминалата година имаше паднала скална маса, която повреди част от подвижния състав на един от влаковете, който минава в района. На тази основа компанията стартира укрепителни мероприятия. Слабите места са четири, едното е укрепено 2013 г., а в момента се укрепват другите три места, за да се предотвратят свличания на скални маси“, разказа Тодоров.

На този етап не е предвиден ремонт на ж.п. линията Хан Крум-Велики Преслав, която е закрита с постановление на Министерския съвет след наводненията през 2005 година.

Сериозен проблем пред железопътната компания са кражбите и вандалските посегателства, но област Шумен не е сред най-рисковите райони. За последната година са установени две кражби на стойност около 8000 лв. Те са в района на Шумен-Смядово, където е откраднат магистрален кабел и разбит склад на междугарието Хитрино-Каспичан.

Последвайте канала на

1267 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Важно!

2014.04.17 | 22:17

1
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените!!! На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците(персонала)освен това не ти дават да се храниш,на всякъде са поставили камери и те следят като затворник и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене!

Добави коментар

Водещи новини