Константин Тренчев: ЧЕЗ купува въглища за ТЕЦ Варна на двойна цена

  • 05 април 2014 11:47

  • 2663
  • 2
Константин Тренчев: ЧЕЗ купува въглища за ТЕЦ Варна на двойна цена
© Булфото

"ЧЕЗ, собственикът на ТЕЦ Варна, е купувал въглищата, основният компонент в цената на тока, за около 140 долара, докато на борсата в Ротердам в същия ден и час те са се търгували за 75-76 долара.” До това разкритие е стигнала КТ „Подкрепа”, проучвайки кризата и конфликта в топлоцентралата, съобщи в предаването „Факторът Кошлуков” по TV7 синдикалният лидер д-р Константин Тренчев. Той подчерта, че тези цени необяснимо са били одобрявани от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ( ДКЕВР).

"Нормална логика за това няма, има неформална логика да се делят разликите", смята д-р Тренчев. Той посочи, че докато ТЕЦ Варна е била държавна собственост, тя е била втората по ефективност централа след тази в Козлодуй и е започнала да затъва след приватизацията, като в момента от шестте й блока работи само един и открито се говори за закриване.
„Не можете да ме чуете да хваля държавната собственост, но дори аз започвам да се съмнявам в презумпцията, че частната собственост работи по-добре. За жалост и в други случаи съм бил свидетел на това как собственик на предприятие краде от себе си. У нас всеки е в някаква схема, пищи от схемите около него, но не иска да си разваля своята”, каза синдикалистът.

КТ „Подкрепа” е подала сигнал за ТЕЦ Варна до енергийния министър и премиера и очакват централата да бъде отдадена под наем на БЕХ, докато се търси нов купувач.
Д-р Константин Тренчев твърди, че кабинетът на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 е започнал да работи с малък авторитет, който е „занулил с идеята да се запушват дупки и с направените глупости”, а сега се е концентрирал в европейските избори и гледа на тях като на социологически проучване за бъдещи парламентарни избори. „Най-големите плювни още не са започнали, но ние сме на първия ред и ще гледаме сеира отблизо”, заяви синдикалният лидер.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2663 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.04.08 | 21:47

2
Ostavka,nekadarnici!Uni6tojihte vsi4ko v darjavata,prokarvate antihumanni zakoni i teglite zaemi na porazia.
AGENT GO

2014.04.08 | 21:47

1
УЖ ВСИЧКО ЗНАЕ,ПЪК НИЩО НЕКАЗВА!ШАРЛАТАНИН!!!

Добави коментар

Водещи новини