Фандъкова покани Стойнев да обсъдят бъдещето на "Топлофикация"

  • 25 март 2014 12:53

  • 1010
  • 0
Фандъкова покани Стойнев да обсъдят бъдещето на "Топлофикация"
© Булфото

Столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска покани министъра на енергетиката и туризма Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на, за да разговарят за бъдещето на затъналата в дългове "Топлофикация - София". Пред журналисти днес кметът заяви, че очевидно Стойнев няма информация за гледната точка на Столичната община по въпроса и тя възнамерява да му я представи.

"Топлофикация" има задължения, които трябва да се плащат, но нека бъдат разсрочени", заяви Фандъкова по повод искането на Стойнев от миналата седмица местната управа да изтегли кредит и да плати дълговете на дружеството.

"Очаквам да сближим гледните си точки", изрази надежда кметът. Тя припомни, че по-голямата част от задълженията са натрупани по времето, когато "Топлофикация" е била 100% държавна собственост. Според нея под управлението на общината е спряно натрупването на дългове и са погасявани са текущите задължения. Тя попита къде са 400-те млн. лева, които преди години са били предвидени от държавата за погасяването на задълженията на дружеството. "Какво се е случило", добави Фандъкова.

Предстои на редовното си заседание Столичният общински съвет да разгледа доклад за избор на консултант, който да направи анализ и да предложи нов модел на управление на "Топлофикация". Очакванията на общината са още от следващия отоплителен сезон ръководството на дружеството да бъде частна фирма, а не както досега - физически лица.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1010 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини