Днес изтича срокът за разплащане на ЕРП-тата с НЕК

  • 18 март 2014 09:00

  • 1359
  • 1
Днес изтича срокът за разплащане на ЕРП-тата с НЕК
©

Днес изтича срокът, в който електроразпределителните дружества трябва да погасят задълженията си към Националната електрическа компания.

Той бе поставен от енергийния министър Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на още на семинара на БСП в Боровец, когато той заплаши компаниите с проверка от прокуратурата и отнемане на лицензията. Вчера самият той поясни, че може да се говори дори за придобиване на компаниите от държавата, припомня Дарик.

Настояването на министъра дойде, малко след като и Държавната комисия за енергийно и водно регулиране поиска погасяване на задълженията на ЕРП-тата към НЕК.

Още вчера от Енерго-про отрекоха пред Дарик да имат задължения към държавната компания, но компанията спомена, че "законно" е прихванала суми, които НЕК дължи за изкупуване на зелена енергия. Очаква се днес ЕВН да представи позицията си.

Мярката срещу дружествата идва, след като управляващите са категорични, че до края на годината цената на тока за бита няма да се променя. Енегродружествата искат увеличение на цената на крайния потребител и припомнят трите решения за поевтиняване на тока, взети миналата година. Последното влезе в сила от януари месец.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1359 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.03.19 | 08:51

1
понеже сега управляващите се оляха в лъжите и изкуствено държат цената на тока ниска, се получават и такива гафове. чуждите фирми си взимат разликата в цените от държавата чрез нек, но тия искат още малко да задържат цената за да говорят после колко сме били добре при тях и как следващите които ги наследят веднага са повишили цената на тока

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини