Драгомир Стойнев: Връщаме позициите си в арабския свят

  • 01 март 2014 12:13

  • 1655
  • 6
Драгомир Стойнев: Връщаме позициите си в арабския свят
© Булфото

Подписахме четири споразумения във важни сфери от взаимен интерес - туризъм, информационни технологии, селско стопанство и спорт.

Това съобщи министърът на икономиката и енергетиката Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на на церемония по закриването на 20-ата сесия на Смесения българо-алжирски комитет за икономическо, научно и техническо сътрудничество в Алжир, се посочва в съобщение на МИЕ, цитирано от БТА. Двамата съпредседатели - министър Стойнев и алжирският министър на водните ресурси Хосин Несиб - дадоха висока оценка на провелите се сесия и бизнес форум, които са отлична основа за бъдещото партньорство между България и Алжир. "Европа е най-големият търговски партньор на България, но желанието на правителството е да върне позициите на страната ни и в арабския свят. Северна Африка е наш приоритет, но ще продължим посещенията си и в други страни, за да стъпи българският бизнес на пазари, на които е желан", категоричен бе министър Стойнев.

С подписването на споразумение в сферата на туризма ще увеличим значително туристопотока между приятелските ни стани, подчерта Стойнев. За да улесним пътуванията, ще разгледаме възможността за възобновяване на директна въздушна линия между България и Алжир, допълни той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1655 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2014.03.05 | 07:16

6
Не мога да разбера коие по- голям олигофрен.Този които се е озъбил на снимката или чубака финансовия гений ,неразбрал за какво правителството ще тегли милиарден заем.

2014.03.05 | 07:16

5
Така е , върнахме си позициите. Дойдоха 20 хиляди сирийски бежанци, да се чудим какво да ги правим.

2014.03.05 | 07:16

4
ами те алжир имат по добър туризъм от нас, там даже и пазарите за плод и зеленчук са им атракция. в последно време редовно участват на световното по футбол и в световно или олимпиада по лека атлетика, така че и там са ни изпреварили. а пък за селското стопанство да не говорим нашето вече е на по-долно ниво от тяхното след като вкарваме картофи т египет и домати от арабския свят. представяте ли си картофи от пустинята, а ние не можем да изкараме при нашите атмосферни условия
Lyubo Angelov

2014.03.02 | 13:49

3
Защото цялото правителство е на ДПС.

2014.03.02 | 13:49

2
Hahahaha snimkata e ubiistvena, idealno pokazva kaf peltek I oligofren e! Za arabskiq svqt kakvo da komentiram s tia na vlast osven v 3tiq svqt nqma na kade drugade da se otide osven da si napravim specialen 4ti svqt :D:D:D
koko

2014.03.02 | 13:49

1
Пощальон некадърен.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини