Орешарски: Полагаме началото на един нов икономически растеж

  • 11 февруари 2014 09:36

  • 2765
  • 17
Орешарски: Полагаме началото на един нов икономически растеж
©

След пет години на икономическа депресия днес ние инициираме този форум, за да помогнем на бизнеса. Аз приключвам с миналото, за да се фокусираме върху стъпките, за да положим началото на един нов икономически растеж. Всички се надяваме тази година да бъде по-добра. За това трябва да се работи, всеки в своята сфера за да върнем страната в икономическия растеж, както и по-голямата удовлетвореност на българските граждани за по-добър жизнен стандарт. Тези пожелания могат да се реализират, ако направим усилие в посока на възстановяване на икономиката. Това каза министър-председателят Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 в инициирана Национален форум правителство - бизнес по БНТ.

Не трябва да се обръща внимание само на услугите. Те няма да доведат до икономически растеж. Тенденциите и в Европа са за рестартиране на икономиките, препоръча Орешарски. "Не става дума в наливане на пари и рестартиране на вече фалирали предприятия, говоря за привличане на нови инвестиции. национализация в закъсали фирми ще се въздържаме да правим. Убедени сме че частните инвестиции гарантират по-добра ефективност".

Банковата ни система се отличава от световната със запазване на стабилност. Ще продължим да поддържаме единна ставка на ДДС от 20 на сто. Тя не носи толкова негативи. Ще развием инфраструктурата, което да подпомогне инвестиционния климат. Държавата ще има по-регулативна роля на финансовата система, ще засилим контрола срещу монополите. Това особено се прояви в последните години, изтъкна Орешарски.

От '90-те години до сега ние сме създали много тежка нормативна рамка, което е оскъпило правенето на бизнес в България. Държавата няма достатъчно средства, за да подпомага бизнеса, но ще се постараем да облекчим административната тежест. Ще се постараем да поддържаме, обеща премиера. Набелязали сме пакет от 20 мерки в тази посока. Вече 12 от тях са изпълнени. В момента работим върху трети пакет с 26 мерки, които предстои да бъдат разгледане, отбеляза Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21. Внедряването на електронното управление е една от много важните мерки, които правителството възнамерява да приложи.

Правителството стъпва върху приемствеността за запазване на курса на фиксирания курс на икономика, визирайки запазването на плоския данък. Премиерът изтъкна мерките, които са предприети до момента. Ние въведохме задължителен анализ, строга отчетност, ще рестартираме Закона за инвестициите, въведохме целеви подход на големи частни инвестиции. Не беше пропуснато да се отбележи в отчета, че държавата няма неразплатени задължение към бизнеса.

Актуализирахме стратегията в туризма, работим върху промени в Закона за концесиите, ще засилим и защитата на потребителите, подчерта премиерът. Според него страната ни ще се нареди в първите пет държави за намален бюджетен дефицит. Орешарски заяви, че не е доволен от събираемостта на проходите от НАП. За да се подобри работата на проходната агенция вече е създадено нови звено. Той подчерта, че са предприети мерки за намаляване на разходите на малките фирми.

Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 изтъкна, че ще се засили контролът върху качеството на образованието, тъй като това е пряко свързани с бизнеса. Според него държавата ще регулира процеса на сътрудничество между образование и бизнес. "Ще се ограничи наводняването на пазара на труда с кадри от специалности, от които бизнеса няма нужда".

По отношение на здравеопазването, премиерът заяви, че има много какво да се направи. Най-важната мярка ще бъде въвеждането на електронната здравна карта.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2765 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар

2014.02.14 | 20:28

17
Който не подкрепя БСП и Станишев е национален предател. Ако щете на фона на другите, но е така.
БОЗДУГАН

2014.02.14 | 02:32

16
Това ли е Именхотеп????
ЩЕ...ЩЕ...ЩЕ...

2014.02.14 | 02:32

15
КОГА>

2014.02.14 | 02:32

14
Няма в историята случай икономика да е била стимулирана чрез заеми и дискусии, форуми и друга пародия. Понеже ГЕРБ направиха с усилия да имаме най - ниския дефицит в ЕС , то тегли заеми на воля майка ти дее** долна крадлива.

2014.02.14 | 02:31

13
Като гледам само заплатите на държавните служители са в растеж в частният сектор няма мърдане 340 лева заплата много бачкане и никакви пари!

2014.02.14 | 02:31

12
Това го слушам от 25г.

2014.02.14 | 02:31

11
РАСТЕЖ НА ДЪЛГОВЕТЕ.

2014.02.14 | 02:31

10
С кого ще направиш този икономически растеж, бе келеш?С циганите ли?Умните хора напуснаха тази територия омерзени от такива като теб и сега помагат за икономически растеж в нормалните държави ,където няма в управлението такива като теб.

2014.02.14 | 02:31

6
Как с кого с ПЕЕВСКИ

2014.02.14 | 02:31

9
ЛЪЖЕЦ!!!

2014.02.14 | 02:31

8
Тоя съвсем се насра

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини