Орешарски пред ИТАР-ТАСС: Надявам се на среща с Путин в Сочи

  • 30 януари 2014 20:42

  • 1326
  • 5
Орешарски пред ИТАР-ТАСС: Надявам се на среща с Путин в Сочи
©

България държи на проекта "Южен поток" и иска да бъде завършен в срок. Той е обявен за национален приоритет и правителството положи много усилия да навакса изоставането в графика за реализация. Това казва премиерът Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 в интервю за руската информационна агенция ИТАР-ТАСС в навечерието на олимпийските игри в Сочи.

Орешарски смята, че проектът за газопровод е важен и за руската,и за българската страна, като една от ползите за нас е възможността за диверсификация на газовите пътища.

На въпроса как оценява перспективите за развитие на ядрената енергетика в България и възобновяването на проекта "Белене", Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 заявява, че българското общество поддържа ядрената енергетика и страната има дългогодишен опит в тази сфера. "Ако се върнем в миналото, ще видим, че това е ставало с помощта на Русия и руските технологии. Затова и съм оптимист за бъдещето на ядрената енергетика в България", допълва премиерът. Той обаче отказва да коментира "Белене" заради арбитражното дело.

Пред информационната агенция Орешарски казва още, че се надява на среща с президента Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 в Сочи. Основна тема на разговор щели да са възможностите за задълбочаване на търговско-икономическото сътрудничество между двете страни.

Българският премиер признава, че има проблем с визите за руските туристи, и обещава режимът за издаването им да бъде облекчен. Туризмът щял да е един от акцентите по време на междуправителствената комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество през април в София. Щели да се обсъждат още енергетиката и машиностроенето.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1326 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.02.03 | 20:12

5
И аз се надявах дълго време на 6ца от тотото ,но Уви. И ти ще останеш да живееш само с надеждата слугинаж такъв.

2014.02.03 | 20:12

1
Дръж се за ПУТИН ! Долу шибания ЕС ! Нищо добро не сме видяли от него ! ПЕДЕРАСТЛЪК до шия !
Гифт

2014.02.03 | 20:12

4
паркушка-маркушка, я совиетский человек! А? Нали! само да ти кажа, че тия дето обикновено много смърдят кое е пендел, после се оказват мафи ;0
Извънземния

2014.02.03 | 20:12

3
Помиярски , понякога човек си умира с надеждите. Я по добре не ходи там че може да стреснеш човека като те види. Помиярски ли казах , извинявай исках да кажа Клошарски? ееееее то пак същото???
гошо

2014.02.03 | 20:12

2
Едва ли на Путин му е до слуги като теб точно в този момент.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини