Информационен център за "Южен поток" отвори врати във Варна

  • 16 януари 2014 14:43

  • 1685
  • 1
Информационен център за "Южен поток" отвори врати във Варна
© Булфото

Информационен център на проекта "Южен поток" бе открит днес официално във Варна. Началото му постави Олег Аксютин, главен изпълнителен директор на "Южен поток - Транспорт", фирмата, която отговаря за морския газопровод.

Той уточни, че изграждането на центъра е продиктувано от желанието на компанията да има непрекъсната връзка с хората по места. Изпълнителят на строителството на тръбопровода, който ще преминава по суша, ще стане ясен през март, допълни техническият директор на "Южен поток -България" Анатолий Полукайнен. По думите му кандидатите са 11 дружества и консорциуми и сега тече тяхното оценяване.

Очаква се самото строителство да започне през юли. Изискванията на ЕС по третия енергопакет не се отнасят за строителството, а за експлоатацията, коментираха представителитe на "Южен поток". Според тях през трите години докато се полага тръбата, нещата между Брюксел и Москва ще се регулират.

При откриването на центъра стана ясно още, че почти половината от районите в страната, през които ще преминава тръбопровода, са вече с одобрени подробни устройствени планове от местните общински съвети. Очаква се до края на месеца документите да бъдат разгледани и от Националния експертен съвет по устройство на територията.

Последвайте канала на

Novini.bg
1685 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
аз

2014.01.16 | 17:15

1
Рибата в морето.тигана на огъня

Добави коментар

Водещи новини