Михайлова: България не си променя позицията по отношение на шистовия газ

  • 15 януари 2014 11:18

  • 1842
  • 2
Михайлова: България не си променя позицията по отношение на шистовия газ
©

България няма намерение да променя и продължава да поддържа позицията си в по отношение на шистовия газ. Това заяви министърът на околната среда и водите Искра МихайловаИскра Михайлова Искра Михайлова е родена на 7 септември 1957 г. в София, България.   Завършила е специалност пред ТВ7.

Министърът напомни, че в страната ни има мораториум върху проучванията и добива на шистов газ по метода фракинг, а също така в българския закон за опазване на околната среда има текстове, според които е задължително прилагането на ОВОС.

"Това, което беше прието в България, се случи благодарение на един принцип, който ЕС поддържа – че страните членки имат право да решат сами", обясни Михайлова.

Министърът на околната средна и водите изтъкна колко е важно да се изработят общите устройствени планове на българските общини, които са спирани в продължение на години. Михайлова даде пример с общините по Черноморието.

"Имах среща с кметовете и съм поела ангажимента, че ще има график за подкрепата на всеки един от плановете. Това е един от приоритетите ми през тази година", категорична беше министър Михайлова.

Тя каза още, че освен забранителни заповеди за защитените зони, трябва да има и планове за управление, в които да се вижда какво може да се прави в дадена зона.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1842 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
!

2014.01.15 | 15:55

2
МЪРДА !

2014.01.15 | 15:55

1
Но екс мин.председателя каза за шистовия газ,че ще разпише на инат!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини