Чужденците разпродават имотите си у нас

  • 18 август 2011 15:06

  • 1349
  • 0
Чужденците разпродават имотите си у нас
© Интернет

Все повече англичани по селата във Велиокотърновска област обявяват къщите си за продан.

Финансовата криза удари и засегна чувствително новите българи и много от тях предпочетоха да се върнат отново на мъгливия Албион, вместо да живеят в китна и слънчева България, пише в. "Борба".

Най-засегнати са онези от чужденците, повечето пенсионери, които бяха продали семейното си жилище на Острова или бяха теглили банков кредит, за да си купят имот в България. Оказа се обаче, че обратната продажба е доста трудна, и малцината, които успяха, изтъргуваха имота си с 20 и 30% по-ниска цена от тази, на която го купиха преди няколко години. В сметката не влизат парите, дадени за ремонти.

В още по-тежко положение изпаднаха онезибританци, които в добрите години накупиха „на кило“ по 5-6 и повече къщи в търновските, еленските и павликенските села, надявайки се след това да ги продадат на 3-4 пъти по-високи цени и направят удара на живота си. Кризата обаче се стовари и върху тях и разби мечтата им за бързо забогатяване на пух и прах. Ремонтираните къщи така си и стоят празни, а някои от тях вече са и разбити и разграбени от крадците.

В шах изпаднаха и чужденците, решили да вложат парите си в изграждането на цели ваканционни селища за свои сънародници. Някои от тях от време на време успяват да запълнят селището си с туристи и почиващи. Повечето обаче така си и стоят празни.

Не само кризата е причина за напускането на англичаните. Много от тях твърде скоро след настаняването си в новия дом се сблъскаха с гангстерския начин на живот у нас. В рамките на година жилищата им бяха разбивани и обирани по няколко пъти. Някои от англичаните посред бял ден станаха и обекти на нападения с цел грабеж.

Последвайте канала на

1349 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини