Билетите за влак ще поскъпнат с 5%

  • 18 ноември 2013 14:17

  • 970
  • 1
Билетите за влак ще поскъпнат с 5%
© Булфото

Билетите за влак ще поскъпнат с 5 % от Нова година. Това каза в Пазарджик транспортният министър Данаил ПапазовДанаил Папазов Данаил Папазов е роден в добричкото село Красен. Магистър, специалност „Корабоводене” на. Той допълни, че увеличението ще засегне предимно експресните влакове, като за част от железниците цените ще останат без промяна.

Предвижда се от януари 2014 г. да се въведе и ново разписание за железопътния транспорт.

Министър Папазов увери, че в момента се водят преговори със синдикатите за увеличението на възнагражденията в системата на БДЖ, като най-вероятно те ще станат факт също от Нова година.

В Пазарджик Папазов даде начало на проекта за реконструкцията на железопътната гара. Инвестицията е над 3.5 милиона лева, а строителните дейности трябва да приключат за 8 месеца, съобщиха от транспортното ведомство. По думите на Данаил ПапазовДанаил Папазов Данаил Папазов е роден в добричкото село Красен. Магистър, специалност „Корабоводене” на, това означава, че следващото лято Пазарджик ще разполага с модерна гара, която отговаря на всички европейски изисквания.

Проектът е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез оперативна програма "Транспорт" 2007 - 2013 г. Обектът е част от проекта, по който ще бъдат модернизирани и железопътните гари в София и Бургас.

По проекта ще бъде ремонтиран и подлезът под пероните.

Папазов припомни, че до 2020 г. целта е да се модернизира цялото железопътно трасе от София до Бургас и турската граница, така че влаковете да могат да се движат по него със 160 км в час.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
970 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.11.20 | 08:06

1
Поскъпват заради съботния безплатен превоз на туристите към София

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини