Взимат решение за мост между Силистра и Кълъраш на междуправителствено ниво

  • 14 ноември 2013 15:16

  • 2369
  • 1
Взимат решение за мост между Силистра и Кълъраш на междуправителствено ниво
© Булфото

"Решението за мост между Силистра и Кълъраш трябва да бъде взето на междуправителствено ниво. За правителството той е важен толкова, колкото и другите мостове на река Дунав".

Това заяви заместник министър-председателят по икономическото развитие Даниела БобеваДаниела Бобева Даниела Николова Бобева е икономист. Доктор на науките. Родена на 8 септември 1958 г. в София., която е на двудневно работно посещение в Силистра и Добрич, цитирана от пресслужбата на Министерския съвет. Тя е съобщила на срещата си с представители на местната власт, че след две седмици министър-председателят Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 ще бъде в Букурещ, където ще търси съгласие със своя колега. Вицепремиерът доц.Даниела БобеваДаниела Бобева Даниела Николова Бобева е икономист. Доктор на науките. Родена на 8 септември 1958 г. в София. проведе срещи с местните власти и представители на бизнеса от Силистренска област, чиито домакин беше областният управител Насуф Насуф. На срещата бе представена Дунавската стратегия и бяха обсъдени проблеми на общините и предприемачите в областта, както и важни инфраструктурни проекти.

До дни се очаква рестартът на спрения преди повече от година ферибот, за което са налице всички разрешения. Предвид продължаващо съдебно дело с предишния концесионер до следващо отдаване на съоръжението на концесия държавата ще изпълнява коректно своите задължения при обслужването на линията Силистра - Кълъраш. Вицепремиерът съобщи, че се прави анализ на законодателството в областта на концесиите с цел защита на националния интерес. "Годишно приходите в бюджета от всички концесионни такси са само 100 млн. лева", аргументира се вицепремиерът.

Бобева съобщи, че в проектобюджета 2014 са заложени 500 млн. лв., които ще се разпределят за проекти, създаващи работни
места. В оценката на проектите ще участват и представители на неправителствени организации. Обещано е също да се направи преглед на процедурите и на документацията, с която се кандидатства за средства от оперативните програми, за да бъде облекчен процесът за общините и бизнеса.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2369 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
тутуф тутуф

2013.11.19 | 07:58

1
Насуф Насуф, тутуф тутуф , братовчед на Дюран Дюран...мааа ви резашка, бегом от Силистра беее

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини