От ВиК-Пловдив ремонтират тръба с дървен клин, така го правели в Брюксел

  • 06 ноември 2013 11:44

  • 2747
  • 3
От ВиК-Пловдив ремонтират тръба с дървен клин, така го правели в Брюксел
©

Авариен екип на ВиК затапи с дървен чеп пробив на тръбата за питейна вода на ул. “Бетовен” в Пловдив. “Уникалният” за 21 век ремонт се случи шест месеца след като на мястото денонощно течеше вода, пише "marica.bg".

Обаждахме се няколко пъти и накрая се отказахме, разказа собственикът на магазина, пред който тръбата е избила.

"Досега водата си намирала път под паветата и изтичала надолу. Даже си направила собствена шахта - дупка с диаметър около две педи до бордюра", разказа той.

От ВиК се отзовали на сигнала. Багерист и шофьор дълго кръстили ръце, докато специалистите от майсторската бригада намерят крана, за да спрат водата. Ремонтът се превърнал в истинско зрелище, когато служителят на ВиК-Пловдив донесъл една цепеница и направил от нея дървен чеп, с който запуши дупката на тръбата.

Това е временно решение, но единственото, което може да се направи, коментираха колегите му. Хората, които живеят на улицата, помнят, че същото се е случило преди няколко години.

В почти цял свят се прави така. Затъква се, за да не се спира водата на целия квартал, обясни управителят на ВиК Манол Генов. Той допълни, че е виждал да се работи по същия начин в Брюксел. В случая става въпрос за водопроводно отклонение. Техниците са търсили крана, за да знаят къде е, когато започне същинската подмяна.

Авариралата част вече е сменена.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2747 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Водомайстор

2017.01.31 | 20:12

3
Дървения чеп е един от най-качествените методи за отстраняване на течове,без да се спира водоподаването на абонатите.Веднъж сложен чепа издържа повече от самия водопровод.

2017.01.28 | 21:49

2
Еми щом ония варвари от Брюксел, така правят и ние тъй, нали сме в Афрогейския съюз, трябва да сме или афро или гей, всичко трябва да ни е като при голямата циливиЛИзация .
Майстори олигофрени

2013.11.22 | 20:03

1
Ами хубаво сте го забили тоя чеп ама да го бяхте управили като хората след това как може толкова време да тече тая вода кой ще плаща после,пълни идиоти са тези от вик... Преди 2седмици имаше теч на В. Априлов и го правиха 3 пъти тия тъпанари нямам думи просто....

Добави коментар

Водещи новини