Заляха с киселина колата на полицай

  • 22 октомври 2013 16:59

  • 1216
  • 0
Заляха с киселина колата на полицай
©

Сензационен арест помрачи настроението на провелия се завчера събор по случай празника на града в Кресна. По заповед на местния полицай Васил Спасов, 4-има мъже от града били арестувани и прекарани с белезници през площада, без да знаят защо, съобщава Struma.com.

В ареста за 24 часа били Георги Димчев-шофьор в община Кресна, двамата братя Янко и Георги Йовкови и Станислав Николов. В полицията арестуваните разбрали, че полицаят Спасов ги уличил в това, че по време на тържествата са залели с киселина автомобила му. Свързахме се с един от задържаните Г. Димчев.

Ето какво разказа той: Пропищял е града от безнаказаните действия на Спасов, той се вживява в ролята на местния шериф, той коли и беси преди време Янко работеше в СОТ, не му ходеше "по гайдата" и той го уволни, ние не се страхуваме от него, за разлика от голяма част от съгражданите ни, които буквално треперят нещо да не им направи. Като най-големите престъпници ни задържаха, без вина, дойдоха два автомобила с полицаи, сложиха ни белезниците и никакви обяснения, после разбрахме, че колата на Спасов е залята с киселина. Това може да го направи всеки, защото на хората им писна от действията на този човек, не знам, защо няма власт за него и години наред никой висш полицай не си направи труда да разгледа работата и поведението му. И понеже е така, ние депозираме спешна жалба до София и прокуратурата. В Кресна започва и събиране на подписка срещу полицая, това не се търпи, каза още Димчев.

Автомобилът Лада-5, собственост на полицая Спасов е бил увреден с киселина пред дома му, е установила репортерска проверка. При изясняване на случая предвид на някакви отношения, датиращи от преди, четиримата от Кресна са били задържани за проверка на алиби, спазена е процедурата по задържане, казаха от полицията.

Работата по издирване на виновните продължава. Ще бъде проверена и работата на полицая във връзка с постъпили жалби срещу него в ПУ на МВР в Сандански. Васил Спасов работи в полицейския участък Кресна повече от 15 години.

Последвайте канала на

1216 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини