Чавдар Трендафилов: Не се предвиждат съкращения в БДЖ

  • 14 октомври 2013 14:09

  • 2515
  • 0
Чавдар Трендафилов: Не се предвиждат съкращения в БДЖ
©

Не се предвиждат съкращения на персонала на БДЖ и не се налага влизането в списъци с предвидени съкращения с 10% на служителите. Това заяви пред журналисти зам.-изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ” ЕАД Чавдар Трендафилов, който даде старт на поредица от комплексни проверки на технологичното състояние на железопътната услуга с оглед безопасността на пътниците.

Според него е естественото да има движение и текучество на персонал като например пенсиониране, което е горе-долу точно с около 10 на сто и затова БДЖ няма да се присъедини към 10-процентово съкращение на администрацията, за което се заговори през последните ни.

„БДЖ и Национална компания „Железопътна инфраструктура” (НКЖИ) са най-големите работодатели и си имаме достатъчно персонал. Има дори дейности, за които не ни стигат кадри”, отбеляза още зам.-изпълнителният директор на БДЖ.

По отношение на цената на билетите за пътуване във влаковете Трендафилов посочи, че компанията е подала искане към Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията за увеличение на цената на билетите средно с 5%, но тепърва се очаква отговор.

Чавдар Трендафилов обърна внимание на това, че има подадена обществена поръчка за създаване на бюлетносъздаваща система и информационна система, която трябва да е готова до средата на месец декември. „Тази система трябва да заработи така, че нашите пътници да има от къде да си купуват билети. Ние от своя страна ще продължим безкомпромисно борбата с безбилетните пътувания”, заяви зам.-изпълнителният директор на БДЖ.

„47 нови влакове ще пътуват в новия график, който ще влезе в сила в цяла Европа в средата на декември”, посочи Трендафилов.

По думите му, с новия график ще има увеличения на броя на влаковете, както и на броя на спиранията им, а основната цел е подобряване на услугите за пътниците на БДЖ.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2515 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини