Собственик на мина "Ораново": Държавата ни е дала стари планове, по които да работим

  • 03 октомври 2013 17:43

  • 1936
  • 1
Собственик на мина "Ораново": Държавата ни е дала стари планове, по които да работим
©

Вчера бяха оповестени резултатите от 2-месечно проучване на екип от учени и експерти, поръчано от самият Михайлов. Според тях причина за трагедията е неизвестен досега разлом, който не е бил проучен, никой не е предполагал за него и се е намирал точно над фаталната галерия.

Ние сме заинтересованата страна и сме длъжни да направим проучване за причините довели до трагедията в мината. Това каза в  "Още от деня" по БНТ Красимир Михайлов, собственик на мина "Ораново".

"Работим по стара технология, няма как да се предвиди, че това ще се случи. Докладите, които са правени се намират в геофнда на министерството, ние нямаме достъп до тях, те са секретни, това е свързано с подземните богатства на страната", обясни собственикът.

"Ние имаме планове, предоставени, когато ни е дадена концесията. На нас ни е дадена рамка, по която ние работим. Проучвателните дейности са правени много отдавна, '50-'60-та година. Ние нямаме право да правим проучвания, извън тези, които прави държавата", уточни Михайлов.

"Ние направихме наша контраекспертиза по случая и установихме, че инцидентът е бил неизбежен".

"Трябва да даваме оценки на хората за това какво са направили, какви заплати плащат, какво правят за хората, какво са направили за икономиката", коментира собственикът на мината изказванията на министъра на икономиката, че той е робовладелец.

На въпрос на водещата дали хората се страхуват от него, той отговори, че няма за какво, защото той им дава хляб.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1936 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
rossen4i4o

2013.10.07 | 11:07

1
служител на ДС , назначен да прибира печалба в собствения си джоб , а експерти срещу заплащане колкото щеш , и сега като всеки милиционер бяга от отговорност

Добави коментар

Водещи новини