Чобанов: Програмата на правителството цели рестартиране на икономическия ръст

  • 23 септември 2013 12:49

  • 1262
  • 3
Чобанов: Програмата на правителството цели рестартиране на икономическия ръст
©

Икономическата програма и планираните от правителството реформи целят рестартиране на икономическия ръст. Това заяви министърът на финансите Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас на работна среща с регионалния представител на Международния валутен фонд (МВФ) за България и Румъния Гилермо Толоза, съобщиха от ведомството, пише "Класа".

Министърът е посочил, че насоките и експертната помощ от икономистите на Фонда за дискутиране и определяне на това какъв да бъде моделът на икономическия ръст през следващите години биха били високо оценени.

По думите на Чобанов секторите, които са поставени във фокуса на обсъжданите от кабинета реформи, са: образование, бизнес среда, социална политика, енергиен сектор, пазар на труда. А посланието за Бюджет 2014 г. - в условия на ограничени финансови възможности, е необходимо да бъдат дефинирани мерки за оптимизиране на разходите и освобождаване на ресурс. Министрите трябва да посочат политиките, приоритетите и действията, които да водят до растеж и заетост, каза финансовият министър.

Регионалният представител на МВФ от своя страна е уверил министъра на финансите в готовността на икономическия екип на финансовата институция да помогне с експертиза при формирането и оценката на политики и провеждането на структурни реформи.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1262 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.09.26 | 00:37

3
Чобанче мило байново , защо не продължи семейния занаят ? Ум не ти липсва , а имаш и подходяща визия !

2013.09.26 | 00:37

2
Нищо да не направите , това че спряхте ГЕРБ да разгражда държавата вече е достатъчно

2013.09.26 | 00:37

1
Голямо изказване! Ако някой е разбрал нещо, моля да го преведе! Съкращения свързани с растеж и заетост? Поредния финансов гений!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини