Димитър Манолов: Синдикатите нямат намерението да убиват бизнеса

  • 11 септември 2013 08:07

  • 2008
  • 4
Димитър Манолов: Синдикатите нямат намерението да убиват бизнеса
©

 Ние години наред водим този безмислен разговор за увеличение на минималната работна заплата, който не дава резултат. В България минималната работна заплата си остава някаква величина, която използват за политически цели, заяви Димитър Манолов, вицепрезидент на КТ "Подкрепа" в предаването "Здравей, България" на Нова телевизия.

"Минималната работна заплата трябва да бъде определяна на базата на някакви показатели. Единствените минимални работни заплати, които могат да бъдат стриктно отчетени са в бюджетния сектор. Увеличението единствено изважда на светло някакви скрити обороти", коментира още той.

Според него синдикатите нямамат намерението да убиват бизнеса, който формира и техните заплати.

"Повече от ясно е, че каквито и маневри да се правят в енергетиката цената няма да пада, просто трябва да се вдигнат доходите. Българинът най-често излиза на улицата по икономически причини", каза Димитър Манолов.

"В България често пъти на гърба на хората, които са истински недоволни се катерят някакви други хора. Ние от "Подкрепа" предложихме да се свика Велико народно събрание, което да промени Конституцията, след което да се насрочат избори. Беше ни казано, че не му било сега времето".

Според Димитър Манолов, когато се опитваш в една неморална среда да търсиш морал никога няма да го получиш. Могат да бъдат направени няколко стъпки, тук няма икономика, тук е социология и обществена патология. Трябва хората да бъдат успокоени.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2008 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.09.15 | 22:26

4
23 години синдикатите са заедно с управляващата мафия!

2013.09.15 | 22:26

3
Всичко може, зависи колко е голяма и яка тоягата и как ще удря. А нарота тази зима ще удря яко. Гаранция. Лятото мина. В НС си играха на кукли и парцалки. Стана ясно, че народните представители и партиите защитават монополистите и банките-лихвари. Затова тази зима ще има много голям екшън.
емигрант

2013.09.15 | 22:26

2
СИНДИКАТИТЕ В БЪЛГАРИЯ ВИНАГИ СА БИЛИ СЛУГИ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ , ТУКА НЯМА ИСТИНСКИ СИНДИКАТИ.

2013.09.14 | 12:28

1
Този скоро ще го водим на бръснар.Крайно време е да се обръсне.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини