Опасни бебешки стоки

  • 05 септември 2013 07:02

  • 2067
  • 0
Опасни бебешки стоки
©

Опасни бебешки вани и столчета спря от продажба Комисията за защита на потребителите. Експертите на Веселин Златев забраниха коритата за хлапета на Sevi Bebe, които са внос от Турция, предаде "Стандарт".

Спират се от продажба и детски комплект маса с чадър и сгъваеми столчета от неизвестна марка с китайски произход. Малката табуретка имала метални крачета, които при сгъване крият риск от прищипване на пръстите на детето.

При тях не е спазено изискването да има минимално разстояние от 12 мм между движещите се части, които се сгъват като плоскости на ножица. В конкретния случай това разстояние е само 9,7 мм, установили експертите.

Освен това блокиращото устройство се освобождава при натоварване и детето може да падне и да се нарани. Детската масичка пък е с нестабилни крака и образува наклон от 40 градуса, при който лесно се преобръща.

Лабораторните анализи на бебешката вана със стойка показват, че не са предвидени две независими движения за сгъването на стойката. Така коритото може да се захлупи при неволно действие на майката или бабата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2067 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини