Шефът на АЕЦ "Козлодуй": Ще завършим годината с печалба

  • 15 август 2013 14:35

  • 2185
  • 0
Шефът на АЕЦ "Козлодуй": Ще завършим годината с печалба
© Булфото

Отчетът на АЕЦ "Козлодуй" за първата половина на годината сочи, че централата работи на загуба. Тя е 5,8 милиона лева, за разлика от миналата година, когато атомната централа е била на печалба.

"През второто тримесечие на тази година влияние оказват увеличените такси за преноса и започват ограниченията на мощността на АЕЦ "Козлодуй". Това няма как да не доведе до лоши резултати", каза пред БНР Иван Генов, изпълнителен директор на АЕЦ "Козлодуй".

"Предишното правителство направи промени в края на миналата година, което практически блокира търговията на електроенергия. С промените в закона, от началото на август сме натоварени почти 100 процента. Блоковете работят с добра мощност като натоварване и производството, имаме договори за продажба на свободния пазар. Това е добре и тази промяна в закона и отварянето на пазара ще доведе до компенсирането на тази загуба. Нямам притеснения, годината ще завърши на печалба. Няма да е голяма, но ще има печалба. Промените, които трябваше да направим в централата, ги направихме. Хората трябва да работят спокойно. Имаше съкращения на високи длъжности, измислени за АЕЦ, ние това ръководно ниво сме го освободили", заяви Генов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2185 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини