Стойнев: "Топлофикация София" трябва да се разплати с "Булгаргаз"

  • 25 юли 2013 12:11

  • 1274
  • 3
Стойнев: "Топлофикация София" трябва да се разплати с "Булгаргаз"
©

Специално за „Топлофикация – София” държа те да намерят начин и да започнат да се разплащат с конкретни финансови потоци към доставчика „Булгаргаз”. Това заяви пред журналисти министърът на икономиката и енергетиката Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на по отношение на изразените притеснения от „Топлофикация – София” и други топлинни централи, че новият модел за ценообразуване ще намали приходите им.

По думите на министъра - „Топлофикация – София" дължи и 450 млн. лева на Българския енергиен холдинг (БЕХ). „Крайно време е да започнат да се разплащат”, призова министър Стойнев. Той посочи, че единствено Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) могат да вземат отношение конкретно за топлинните централи.

”Аз мога да заявя, че новият модел няма да доведе до увеличаване на цената на топлинната енергия за крайния потребител”, увери Драгомир Стойнев.

По отношение на цената на въглищата, енергийният министър отбеляза, че трябва да тръгне първо развитието на износа на електроенергия и след това в бъдещ етап като месец септември или октомври ще се мисли за нова цена на въглищата. „На този етап ние не можем да вдигнем цените, без да знаем дали ще изнасяме електроенергия”, отбеляза още министър Стойнев.

Последвайте канала на

1274 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
работещ

2013.07.29 | 13:15

3
Стойнев е червен боклук, също и Тренчев и "миньорите" му. Ей, мръсни червени изроди, накъде още искате да вдигате цената на парното? А, животни мръсни? А на въглищата? Защо не направите нещо да преговаряте с руснаците за СВАЛЯНЕ ЦЕНАТА НА ПРИРОДНИЯ ГАЗ ЗА БЪЛГАРИЯ? Нали вие, мръсни животни - Станишев, Овчаров и пр., при редовен действащ договор с руснаците за една цена на газа им легнахте и приехта почти двойно увеличение? Оттам драстично поскъпна парното, токът и храните. Изроди мръсни червени!

2013.07.28 | 01:23

2
Ей келеш, какво си се загрижил за Булгаргаз. като не може да си събре вземанията - да фалира. На нейно място ще образувате друга компания. А НИЕ, келеш, КОИТО ПЛАЩАМЕ ПАРНО, СМЕ ПРЕД ФАЛИТ И НЯМА КОЙ ДА НИ ПОМОГНЕ. ВСЯКО ВДИГАНЕ НА ЦЕНАТА НА ПАРНОТО ЗА НАС Е КАТАСТРОФА.
Майка му

2013.07.25 | 21:28

1
Какъв експерт сте вие г-н Стойнев! "....не можем да вдигнем цените, без да знаем дали ще изнасяме електроенергия...” Какви са тези изявления!Значи правите нещо,но не знаете какъв ще е резултата!Поне някакви прогнозни резултати от взетите мерки(или реформи) трябва да имате! Ако всички работещи си вършат задачите като вас ще бъдат уволнени точно за 1 седмица. Сега вече Тренчев трябва силно да "изреве",тъй като неговите любимци- миньорите, ще карат на мускули поне до края на годината,а може и до другата зима да карат така!Щом великите "експерти"не могат да кажат дали и кога ще повишат цената на въглищата!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини