Драгомир Стойнев: Държавата трябва да стане коректен платец

  • 25 юли 2013 10:05

  • 1198
  • 1
Драгомир Стойнев: Държавата трябва да стане коректен платец
©

Държавата трябва веднъж завинаги да стане коректен платец. Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на по време на годишна среща с търговско-икономическите съветници, командировани в Службите по търговско-икономическите въпроси (СТИВ).

На срещата присъстват и представители на национално представените работодателски организации. Министър Стойнев отбеляза, че правителството е предприело мерки за тесен диалог с бизнеса. „Пример за това е Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност”, чиито модел бе изцяло обсъден с бизнеса. Моята задача е да бъде защитена тази програма и да получи европейско финансиране”, посочи икономическият министър.

Той обърна внимание и на това, че в продължение на три години консултативният съвет за насърчаване на малки и средни предприятия не се е събирал, за да обсъди проблеми.

„През изминалата седмица обаче се събрахме и обсъдихме с бизнеса нашите приоритети. Очакваме мерките да дойдат от страна на българския бизнес. Единствено по този начин можем да постигнем икономическо развитие”, отбеляза още Драгомир Стойнев.

По думите му – приоритети на правителството във външноикономическата политика трябва да отчитат приоритети на българския бизнес. „Трябва да съхраним добрите практики и да обсъдим мерките за икономизиране на външната ни политика”, подчерта Стойнев.

Последвайте канала на

1198 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
СТРАНАТА ОЛИГАРХИЯ

2013.07.29 | 09:54

1
НА ТОЗИ МУ Е НАРЕДЕНО ДА РАЗДАДЕ 1 МИЛИАРД НА ОПРЕДЕЛИ ФИРМИ. ЗА БЛАГОТО НА НАДРОДА.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини