Фирма запорира сметките на община Велико Търново

  • 01 август 2011 21:12

  • 1256
  • 1
Фирма запорира сметките на община Велико Търново
© Интернет

Фирма от Горна Оряховица запорира сметките на община Велико Търново, съобщи standartnews.bg.

На 29 юли Върховният административен съд се е произнесъл в полза на компанията "Елитстрой". Искът на фирмата към общината е за 650 хил. лв. пропуснати ползи от отменен ПУП за строеж. Решението на съда не подлежи на обжалване.

"Елитстрой" възнамерявала да вдига жилищна кооперация в квартал "Картала", но преди време общината първо издала разрешение за строеж, а после го отменила. Оказало се, че строителните книжа не били съгласувани с преките съседи, които са на границите на строежа.

Главният счетоводител на общината Мариан Маринов каза, че досега усилията да открият някого от "Елитстрой" са напразни, тъй като на поканите от общината не се е появил никой да преговарят. "Всъщност, положението е доста непредсказуемо. Дългът не е малък и в момента на криза сумата звучи страшно. През 2008 г. бюджетът изглеждаше по друг начин, но сега 650 хил.лева са наистина много и не мога да прогнозирам какво ще се случи през следващите 2-3 дни", каза счетоводителят.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1256 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ицо

2011.08.02 | 01:45

1
Румен Петков - бившият министър на МВР е убиецът на сестрите Белнейски, има и ТВ предаване по този повод, което в последствие е било засекретено - http://vbox7.com/play:b737badd

Добави коментар

Водещи новини