Променят 82 закона в строителството

  • 26 юни 2013 22:06

  • 1678
  • 2
Променят 82 закона в строителството
©

82 закона в строителния бранш трябва да бъдат променени заради разделянето на регионалното министерство на две ведомства и създаването на ново министерство на инвестиционното планиране. Това заяви депутатът от "Коалиция за България" Димчо Михалевски, цитиран от агенция "Стандарт нюз".

Дотогава обаче е блокирано издаването на строителни разрешения от министър Десислава ТерзиеваДесислава Терзиева От 2011 г. досега Десислава Терзиева е директор на дирекция „Стратегическо развитие и, тъй като тя е министър на регионалното развитие, но не и на благоустройството. А в законите е предвидено документите да се подписват от "министъра на регионалното развитие и благоустройството". В правомощията на Терзиева е даването на зелена светлина на проекти, които се извършват на територията на две или повече области.

Такива са например магистралите, а най-скорошният проект, който трябва да стартира, е изграждането на отсечката на магистрала "Струма" между Дупница и Благоевград. Кабинетът отпусна пари за отчуждаване на терените по бъдещото трасе на магистралата, а пътната агенция ги преведе по сметките на общините на 18 юни. Сега се очаква издаване на строително разрешение за проекта.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1678 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.06.28 | 22:56

2
ЗАРАДИ ЕДНА ГЛУПОСТ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО СЕГА ЩЕ НАСТАНЕ ПЪЛЕН ХАОС!
ЖЕНЯ

2013.06.28 | 22:56

1
Стига с тия министерства,ту се обединяват ,ту разделят Страда бизнеса ,хората държавата защо не се работи по същество.2 месеца само се сформират министерства,назначават и свалят хора от постове и нищо не се прави за народа .Помощ управляват ни лумпени.Не не ни управляват а се правят че ни управляват.

Добави коментар

Водещи новини