Нямало да се бавят строителните обекти

  • 01 август 2011 13:07

  • 1428
  • 0
Нямало да се бавят строителните обекти
© Булфото

Няма опасност да бъдат забавени строителните обекти заради отнетия лиценз на „Лукойл”. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното по време на поставянето на първа копка на рехабилитацията на пътя Карнобат – Шумен през Ришкия проход.

„За нас криза има дотолкова, доколкото една компания от общо 75 не е спазила закона. Ние категорично сме партньор на всички компании, които искат да спазват закона. Готови сме да помогнем на „Лукойл”. Ние не считаме, че е станало кой знае какво”, посочи Плевнелиев като уточни, че той не ресорния министър. „Просто една компания, която преди две години инициира законодателни промени, незнайно защо за нас, остана последната, която не иска да спази закона и правилата, които бяха известни преди 15 месеца.

Държавата е член на Европейската общност и ние нямаме абсолютни никакви притеснения, че българите ще останат без бензин, самолетите без керосин. Очакваме инициативност и бързи действия от страна на „Лукойл” и разбира се държавата декларира нашите партньорски отношения към тях.

Ние помагаме на всички, които искат да спазват закона. По отношение на строителните обекти няма опасност да бъдат забавени”, каза още министър Плевнелиев. „Единствено строителните компании и техните доставчици трябва да се преориентират. Това е големият смисъл на Европа – ние сме един общ пазар.

По отношение на оскъпяването категорично заявявам, че специално на магистрала „Тракия”, това разбирам, че от фирма „Трейс” са коментирали, държавата ще си чете договора. Смятам, че договора за Тракия елиминира подобни рискове”, допълни той.

Последвайте канала на

1428 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини