Криза с горивата нямало

  • 01 август 2011 08:39

  • 1862
  • 3
Криза с горивата нямало
©

Продължава драмата с рафинерията "Лукойл". Очаква се днес да бъдат разблокирани още една част от количествата авиационно гориво от Държавния резерв.

Въпреки това от БДЖ и авиокомпаниите обявиха, че могат да останат без гориво след 4-5 дни, тъй като освободеното гориво от резерва ще стигне само за този срок. В момента летищата във Варна и Бургас работят при нормален график.

От аерогара София също заявиха, че нямат проблеми. Не се очаква и увеличение на цените на билетите, защото те се купуват месеци преди полетите и пътниците няма как да бъдат натоварени с допълнителни такси. Ударът ще бъде поет изцяло от авиокомпаниите.

Казусът Лукойл и последиците за икономиката коментираха в сутрешния блок на Tv7 проф.Атанас Тасев и Илиян Василев.

Ако се сложи и една модерна система, която следи паричните потоци, ще могат да контролират в реално време всичко, заяви проф. Тасев. Времето за вземане на решения е кратко. С една промяна на Наредба 3 може да се позволи едно частично решение. Комбинатът все още работи. "Разбира се, ние всички плащаме. Правителството няма много ходове", каза той.

Законовата рамка е спазена. Лукойл има известни възможности, могат да мобилизират ресурси, да си платят акциза.

„Извеждането на най-голямата рафинерия от пазара няма как да не се отрази, тези количества няма как да се компенсират от друга рафинерия", каза Василев.

По думите му криза няма. "Има си горива. От ръководството според мен не са в отпуска. Проблемът е в самооценката. През 96-та година една подобна криза свали правителството", каза той.

"Кризите са винаги краткосрочни проблеми. В началото на есента всички проблеми ще бъдат решени", смята Атанас Тасев.

Последвайте канала на

1862 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ицо

2011.08.02 | 01:45

3
Румен Петков - бившият министър на МВР е убиецът на сестрите Белнейски, има и ТВ предаване по този повод, което в последствие е било засекретено - http://vbox7.com/play:b737badd
Христо

2011.08.01 | 10:53

2
За него 2год. криза която и продължава е малък срок да се направят тлъсти банкови сметки
КАНАДЕЦА

2011.08.01 | 09:50

1
При тия цени за каква криза може да се говори.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини