Драгомир Стойнев: Износът на ток трябва да бъде отпушен

  • 15 юни 2013 20:55

  • 1954
  • 2
Драгомир Стойнев: Износът на ток трябва да бъде отпушен
© Булфото

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на заяви пред журналисти в Раднево, че до края на месеца енергийната система в България ще бъде отпушена с намаляването на таксата за износ на ток, която сега е 35 лева на мегаватчас. В сектора и в "Мини Марица-изток" са необходими свежи пари, смята министърът.

Оценката на министър Стойнев след посещението му в рудниците и с мениджмънта и синдикатите бе, че в последните години в него не са правени ремонти, инвестиции, то има огромни задължения, но и вземания от централите. "Това предприятие е може би целият сектор, умишлено, през последните три години и половина, е водено към фалит. Явно основната цел е била да се приватизира "Мини Марица-изток". Само, че държа да подчертая, че ще остане стратегически и най-вече държавно предприятие в сектора. Водят се разговори за увеличаване цената на въглищата, но по-важното е в сектора да влязат свежи пари, след намаляване на таксата за износ на електроенергия", посочи той. Министърът каза, че вече се е срещал с ръководствата на ТЕЦ "ЕИС Гълъбово Марица-изток 1" на ТЕЦ "Контур - Глобал Марица-изток 3" и ще се опита да промени неизгодните договори с тях, но това може да стане само по пътя на преговорите, а не със сила.

Това правителство няма намерение да закрива БЕХ, стана ясно още от думите на икономическия министър. На въпрос на БНР, нормално ли е членове на холдинга да получават по 137 евро на час консултантски, Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на отговори, че на тази практика трябва да се сложи край.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1954 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.06.19 | 21:30

2
Задължително трябва да бъде отпушен - Овчаров има нужда от свежи пари. Докарал го е до последните си 700 милиона горкия - жив да го ожалиш. И той семейство храни.

2013.06.19 | 21:30

1
ТОЗИ Е ЯЪЩИЯТ ЧЕРВЕН БОТУШ ЧУХТЕ ЛИ ГО КАК СЕ ИЗКАЗА ЗА НОВАТА РАЗРАБОТКА УЖ 5%

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини