Италия инвестирала 2 млрд. евро у нас

  • 13 юни 2013 16:48

  • 1133
  • 2
Италия инвестирала 2 млрд. евро у нас
© Снимка © Getty Images/Guliver

2 милиарда евро са инвестирали малките и средни италиански предприятия на българския пазар през миналата година. Те са осигурили работни места за 25 хиляди души, стана ясно от форума „Международен бизнес в джобен формат“, организиран от Сдружението на италианското предприемачество в България, предаде БНР.

България има няколко предимства, които помагат на малкия и среден бизнес, препоръча страната ни на италианските предприемачи Андреа Казини, който е главен оперативен директор в една от големите банки у нас. "Цената на електроенергията е ниска - както за домакинствата, така и за промишлеността. Валутният борд гарантира стабилността, а инфлацията намалява.", каза още Казини.

Въпреки това трябват реформи, убеден е председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Огнян Донев. "Да се надяваме, че с действията си новото правителство ще работи за стабилна икономическа и социална обстановка, която създава предпоставки за устойчив растеж и разкриване на нови работни места. Считаме, че е жизнено необходимо да започне и да се ускори процесът на реиндустриализация на България. Пълна промяна на управлението на човешките ресурси и Кодекса на труда, също така за пълни гаранции за собствеността на бизнеса.", обясни Донев

България и Италия търгуват най-вече с текстил, обувки, енергетика и информационни технологии. От началото на тази година, по данни на предприемачите, вносът от Италия се е увеличил с около 26 на сто, а българският износ - с 25 процента.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1133 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
А

2013.07.26 | 11:44

2
Тоя Огнян Донев не трябваше ли да е в затвора, или ще го вкарат колкото и Цецо...

2013.06.13 | 22:12

1
Teq normalni li sa?Investiciqta e bila naprazna zashtoto parite 100% shte izcheznat v nqkoi neizvesten djob!

Добави коментар

Водещи новини