Синдикати искат политиците да започнат да решават проблемите в обществото

  • 11 юни 2013 15:44

  • 840
  • 1
Синдикати искат политиците да започнат да решават проблемите в обществото
©

От КТ "Подкрепа" припомниха, че настоящите парламентаристи са поели управлението на страната със задачата за предприемане на мерки за излизане от катастрофалната ситуация. Вместо това, според синдиката, сме свидетели на никому ненужна политическа конфронтация, която подменя същностните дебати в обществото и обслужва дребнави на общия фон политически интереси.

Преди четири месеца хората излязоха на улиците, заради мизерията си, защото не можеха да плащат сметките си за ток. Социалната изолация в българското общество е несъпоставима с никое друго общество в Европа, заяви вицепрезидентът на синдиката Димитър Манолов, цитиран от БТА.

От Конфедерацията настояха за по-различно политическо поведение, като на дневен ред да бъде решаването на проблемите в обществото, като намаляване на безработицата, уреждане на гражданските права на работещите, реформа в пенсионната система, в здравеопазването, в образованието, контрол върху монополите и най-вече в енергетиката. Вместо това виждаме политически разправии и ожесточени задкулисни битки - това не е експертен кабинет, коментираха от синдиката.

От КТ "Подкрепа" призоваха политиците да си дадат ясна сметка, че днес не е като вчера, защото идват на власт след протести. Ако на дневен ред не бъдат поставени интересите на хората, обществената енергия отново може да избухне, като в следващите протести ще участват и синдикатите, алармираха от Конфедерацията.

Позицията на синдиката е изпратена до всички парламентарно представени политически сили.
 

Последвайте канала на

840 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.06.12 | 21:20

1
Синдикати в България, магаре и Космос. Летен мраз през юли, януарска жега.

Добави коментар

Водещи новини