Цв. Крумова: Спадът по Каско се дължи на липсата на финансиране

  • 15 май 2013 16:48

  • 786
  • 0
Цв. Крумова: Спадът по Каско се дължи на липсата на финансиране
©

Няма намаление в броя на клиентите на пазара на застраховка Каско, а напротив. Спадът на премиите там се дължи на остаряването на автопарка и снижаването на застрахователните суми. Това заяви Цветанка Крумова, изпълнителен директор и член на управителния съвет на ЗАД Армеец, по време на форума „Шумът на парите“, организиран от Profit.bg.

Застраховката Каско допринесе най-много за спада в общото застраховане през изминалата година. Премийният приход за целия сектор е намалял с 25 млн. лв., а 26 млн. лв. е спадът по Каско, напомни Крумова.

„Без да разполагаме с детайлната статистика за целия пазар обаче, ние не наблюдаваме намаление на клиентите, напротив – увеличава се броят на ритейл клиентите. Основният фактор за този спад е липсата на финансиране. Драстично намаля броят на автомобилите, които се отдават на лизинг или се финансират от банките“, каза Крумова.

Статистиката на Армеец показва, че основният спад по Каско не се дължи на нежеланието на хората да застраховат колите си. Това, което оказва влияние, е остаряването на автопарка и с това – намаляването на застрахователните суми, според Крумова.

През 2013 г. форумът „Шумът на парите“ се организира със съдействието на ВИП спонсора Евро Финанс и основните спонсори – SG Експресбанк, вносителят на автомобили Chevrolet, застрахователното дружество Армеец, Пенсионно-осигурителна компания Доверие и дружествата за управление на активи Актива Асет Мениджмънт и ЕФ Асет Мениджмънт. Сред спонсорите на събитието са и Balkans International Wine.

Медийни партньори на събитието са Дарик радио, телевизия Bulgaria on air, сп. Мениджър, в. Стандарт, SeeNews, imot.bg, novini.bg и insurance.bg.

Организационен партньор е компанията за управление на събития Ивенто. Форумът се осъществява с комуникационната подкрепа на агенция за връзки с обществеността AMI Communications България.

Последвайте канала на

Novini.bg
786 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини