Чистка сред шефовете на общински фирми в София

  • 26 юли 2011 09:44

  • 1357
  • 2
Чистка сред шефовете на общински фирми в София
©

Шефовете на всичките 20 общински фирми и на 48-те лечебни заведения, собственост на Столичната община, ще трябва да се явят на конкурс, за да защитят местата си.

От “Московска” 33 подготвят обявяването на процедури за избор на членове на бордовете и управители на търговските дружества, болниците и поликлиниките. Докладът за старта на конкурсите е внесен лично от председателя на Столичния общински съвет Андрей Иванов и трябва да бъде разгледан на сесията в четвъртък.

“Комисиите, които ще оценяват кандидатите ще са две - едната ще е за общинските фирми, а другата за лечебните заведения. Ако съветниците подкрепят предложението, конкурсите вероятно ще стартират през септември", каза за “24 часа” Иванов.

Той подчерта, че все още не може да посочи кога ще приключи изборът на нови шефове. Иванов обаче увери, че конкурсите ще са публични и открити. Настоящите управители също ще могат да участват в процедурите и да защитят позициите си.

На въпрос дали обявяването на конкурсите е свързано с предстоящите избори, Иванов отсече, че вотът няма нищо общо с решението.

“Мандатите на управителите на 10 дружества са изтекли. Сред тях са Центърът за градска мобилност, всички фирми, които управляват пазарите, и няколко медицински центъра.

Колегите от опозицията непрекъснато ме атакуват, че не правим конкурси за фирмите, чиито управители са с изтекли договори. Затова сега вместо за десет фирми, ще направим конкурси за всички дружества”, уточни Иванов.

Последвайте канала на

Novini.bg
1357 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Готиното

2011.07.27 | 20:04

2
Иванов е предизборно "честен" - цялата тази галимация наистина """НЯМА""" нищо общо с изборите, вЕрвайте МУ!!!
NS

2011.07.26 | 15:35

1
http://www.korio.org/niki/Otvoreno pismo.docx copi paste цялото и четете да се хванете за главите!

Добави коментар

Водещи новини