Производителността на труда в ИКТ бележи ръст от 19%

  • 12 април 2013 12:12

  • 789
  • 1
Производителността на труда в ИКТ бележи ръст от 19%
©

"Информационните и комуникационните технологии /ИКТ/ са най-динамично развиващият се сектор в българската икономика, който през последните десет години се отличи със своята конкурентоспособност и висок експортен потенциал".

С тези думи зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Виолета Лорер откри кръгла маса на тема "Възможности и успешни стратегии за ИКТ износ", съобщи пресцентърът на министерството.

По нейните думи секторът отбелязва 19 на сто ръст през 2011 г. спрямо 2008 г. в производителността на труда и осигурява много добре платени работни места със средна заплата около 2 500 лв.

"Координацията и доброто сътрудничество между фирмите от информационните технологии е повод за все по-често срещаното определение за нашата страна като "Силициевата долина на Балканите". Бих искала да ви уверя, че в налагането на тази визия в лицето на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма вие имате сериозен и надежден партньор", е казала още Виолета Лорер.

Форумът за информационните и комуникационни технологии е организиран от ICT Media, Българската агенция за инвестиции и Българската асоциация на софтуерните компании.

Последвайте канала на

789 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
5454

2013.04.12 | 23:08

1
Браво! Хайде Станишев- нека плюенето да започне СЕГА!

Добави коментар

Водещи новини