Търговията на дребно се свива

  • 08 април 2013 11:26

  • 1305
  • 1
Търговията на дребно се свива
©

По предварителни сезонно уточнени данни на Националния статистически институт през февруари оборотът в раздел "Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети" по съпоставими цени намалява с 0,9% спрямо предходния месец.

През януари оборотът в търговията на дребно, изчислен на базата на календарно уточнени данни, е с 3,3 на сто под равнището на същия месец от предходната година.

Оборотът през февруари намалява за единадесети пореден път спрямо предходния месец. Съществено намаление е регистрирано в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 3%, в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 1,9 на сто, в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 1,5 на сто, и в търговията на дребно с разнообразни стоки - с 1%. Оборотът нараства по-значително в търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 1,7 на сто.

През февруари спрямо същия месец на 2012 г. оборотът намалява в почти всички икономически дейности. Най-висок спад е регистриран в търговията на дребно с нехранителни стоки, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали - с 6.4 на сто, а най-нисък - в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 0.4 на сто.

Последвайте канала на

1305 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.04.08 | 22:17

1
BRAVO!

Добави коментар

Водещи новини