Мини Марица Изток бави концесионна вноска

  • 05 април 2013 09:04

  • 1702
  • 0
Мини Марица Изток бави концесионна вноска
©

С всеки изминал ден в Раднево напрежението сред миньорите нараства. Токът тук се произвежда на 65-68 лв. за мегават, а държавата толерира фотоволтаиците, а ТЕЦ-овете се отхвърлят, разказа пред БТВ един от миньорите, който се представи като Стоян. Той е изтеглил 25 000 евро кредит и е единствения в семейството, който работи.

Зам.-директорът на „Мини Марица -Изток“ Иван Караиванов обаче изрази надежда за справяне с кризата. Няма опасност от съкращения, нито от спиране на изплащане на заплатите. Той отрече трите рудника да се разпределят между трите централи, тъй като технологията не позволява.

Кметът на Раднево Юлиан Илчев подкрепи миньорите, но изрази опасения, че концесионната вноска от „Мини Марица Изток“ в общината от около 4 млн. лв. закъснява. Въпреки, че срокът до края на февруари отдавна изтече не е платена и стотинка, а вероятността общината да получи парите до средата на годината е минимална. Това може да постави в опасност изпълнението на европейски проекти за 53 млн. лв. Става въпрос за водния цикъл на Раднево и пречиствателна станция за 39 млн. лв. Бюджетът на общината е 14 млн. лв., а вноската е 4 млн., няма да се справим, категоричен е Илчев. В отговор Иван Караиванов съобщи, че дружеството е превело част от парите на Министерството на икономиката, но заради намаления обем от работа не може да изплати всичко.

Последвайте канала на

Novini.bg
1702 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини